Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Stoppa diskrimineringen av sniglar.

Kategori: Synpunkter

Förlåt singlar ska det naturligtvis vara.

Länge har parvis heterosexualitet varit en urvalskategori för rättigheter i och skydd av samhället. För exempelvis äktenskap och barn. På senare tid har parvis homosexualitet mer eller mindre fått samma status. Emellertid har singlar lämnats fullständigt vind för våg.
Vad i hela fridens namn och hans mostrar är det som gör att hetero- och homosexuella singlar utesluts ur samhällsgemenskapen. Det är djupt orättvist och diskriminerande av hetero- och homosexuella par att frysa ut alla singlar.
Singlar vill bli betraktade som likvärdiga med hetero- och homosexuella par med samma rättigheter i samhället. Vad är det som gör att två singlar inte ska kunna godkännas för adoption, oavsett sexuell läggning, och varför ska inte två singlar kunna få ingå äktenskap under förslagsvis beteckningen dublett.
Jag uppmanar lagstiftaren att bryta upp konservativa mönster för familj och relationer och ge singlar samma rättigheter som hetero- och homosexuella har. 
Hetero- och homosamhället förtrycker idag ensamma singlar, särbosinglar och alla gruppsinglar.

Somna om Torekull och vakna på rätt sida.

Kategori: Synpunkter

Det är anmärkningsvärt att DN som landets ännu så länge ledande tidning publicerar en sådan soppa av murveln och tidningsmakaren Torekull. Hade DN verkligen denna måndag inget mer angeläget att offentliggöra på debattsidan, så är jag benägen att hålla med Torekull med tillägget att även tidningarnas stora debattsidor bör läggas ner. Men varför stanna där. Lägg ner tidningarna.
Emellertid finner jag personligen underhållning av och emellanåt intellektuell stimulans i att läsa tidningarnas ledare. Anonyma såväl som undertecknade. Ibland är de bra och ibland dåliga som allt annat.
Blir de för dåliga så kommer de att dö sotdöden, men någon torekullericensur torde inte behövas.
En åsikt blir väl inte sämre eller bättre för att den har ett namn. Tvärtom kan det vara frigörande och vitaliserande med anonyma åsikter för att de löser upp fasta positioner och blockeringar.
I princip bör dock åsikter framföras subjektivt med namn, vilket också i allmänhet är fallet. I alla händelser vet ändå de flesta vem som skrivit vad.
Torekulls inlägg är ett utmärkt exempel det han själv kritiserar. Trångsynt, esoteriskt och skenbart upplyst.

Är han månne en avdankad mediaman som åter söker en plats på scenen med förhoppning om att få komma in i tevesoffornas och strålkastarnas värme? 
Torekulls litania är föga smickrande för DN-debatt som landets ledande debattforum.

Ang. P2 till chefen Elle-Kari Höjeberg.

Kategori: Synpunkter

Nu är det kanske dags igen för ett litet samtal eller liten korresponens för dig med mig som lyssnare. (Tänka sig vad bra att jag dyker upp så här igen helt oombedd och spontant?)
Till saken.
Jag är bedrövad. Det mångsidiga till största delen fina utbud av riktigt god och äkta musik som P2 sänder, med undantag av elektronika/synt/monitor, kan nu inte längre avlyssnas i P2 i Stockholm, utan ett evigt pendlande mellan kanalerna och ute i landet finns nästan inte P2 alls.
På nätet är det inte alls Alltid musik från P2 när jag klickar på den markeringen på P2:s sida. Alltid däremot hamnar jag ve och fasa hos P3 och måste själv leta mig fram till "spelas just nu/Folke" el. alt..
Ungefär så kan vardagen se ut för en trogen entusiastisk P2-lyssnare som upplever P2 som det enda återstående reservatet i etern och media för normala tänkande människor av den gamla stammen. (Yngre neandertal.)
Vad har persiska, serbokroatiska, finska, med P2 på 96,2 eller 89.6 mHz och med musik att göra begriper jag inte. Jag har inget emot sändningar på invandrarspråk, men jag blir härsken när musiken och P2 i princip till stor del har lagts ned.
I skrivande stund har jag nyss ställt in Folke på lokalkanalen i Sthlm och innan jag vet ordet av bryts P2-sändningen av sändningar på asyrisksyrianska. Det är inge kul det här. Det känns som om någon har amputerat en dunkudde ur min känsliga själ. Berövat mig ett organ.
Avslutningsvis vill jag säga att jag, trots att jag lyssnat en hel del genom åren och i viss mån uppskattar det, tycker att det är för mycket orientalisk musik i P2 numera. Den orientaliska musiken blir lätt i våra västerländska öron tjatig, eftersom den inte är riktigt "adaptiv" med vår klangvärld. Enligt min lekmannauppfattning.

Vänligen mitt i lidandet
Carl E. Lbg

P.s. Till sist anser jag att programmet Vågor bör förstöras! D.s.