Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Janne Josefsson som Fantomen.

Kategori: Synpunkter

Journalistprisbelönade Janne Josefsson har nu gjort stora feta rubriker igen i frågan om kötthanteringen. Visst har han och gänget i uppdrag granskning helt rätt i sak, men hans agerande fyller mig med vämjelse.

Återigen har Janne agerat enväldig åklagare och domare och förödmjukat några utvalda personer.

Enligt mitt förmenande är det fullt möjligt att uppnå samma resultat med normala anständiga metoder. Det kan knappast anses nödvändigt att lämna ut de felande individerna med namn, bilder och adresser till allmänheten i riksteve. Gränsen till uppvigling är hårfin.

Det vore intressant att få ta del av en uppföljning om hur det har gått för alla de individer som Janne et consortes har utsett till allmänt åtlöje.

Skampålen avskaffades för länge sedan av humanitära skäl, men Janne Josefsson har återinfört den i än värre form i uppdrag granskning.

Notera att det inte ligger något nämnvärt kvalitativt journalistiskt arbete bakom Jannes upptäckter. Det är inte grävande journalistik. Det är regisserad show på bästa sändningstid, efter tips från allmänheten som dramatiseras av teatergruppen uppdrag granskning med Janne Josefsson i huvudrollen som den ständigt segrande fantomen.

Kommentera inlägget här: