Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Lågvattenmärke på DN-debatt.

Kategori: Synpunkter

"Ännu en gång riskerar alltså en borgerlig regering att misslyckas med sin mest grundläggande uppgift: att skapa acceptans för sin politik, skriver statsvetarprofessorn Tommy Möller på DN-debatt."
Återigen bjuder DN-debatt en publicitetshungrig professor på gratis marknadsföring för allmänt tyckande.

I  vems ärende är professor Möller ute i kan man fråga. Finns det inte mer angelägna frågor att diskutera på DN-debatt än att låta en professor i statsvetenskap spekulera vilt i regeringens politiska framtid.
Seriösa forskare spekulerar inte utan håller sig till analyser av historiska data som med mycket stor försiktighet kan bilda underlag för prognoser om en framtida händelseutveckling. 
Hur många regeringssituationer och val har professor Möller studerat,  varför har han exkluderat socialdemokratiska regeringar och varför utesluter han alternativa scenarier?
Kort och gott; det är som det är och det blir som det blir. En förhållandevis lång tid återstår till nästa val,  det kommer att rinna mycket vatten under broarna till dess och landet kan mycket väl få ännu en borglig regering liksom socialdemokraterna trots mängder av skandaler och misslyckanden  lyckats bli omvalda gång efter annan.

Snus är snus om än i gyllne dosor, men rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor diktade en av våra nationalskalder.
Kommentera inlägget här: