Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Skamligt och ynkligt av Göran Johansson i Gbg.

Kategori: Synpunkter

Nu har den beryktade starke mannen i Göteborg tagit till storsläggan igen och kräver att alla flyktingar som smugglas in i landet ska skickas iväg till någon obekant plats utan asylprövning. Nyvaket har Göran Johansson kommit på att det inte är de fattigaste flyktingarna som lyckas ta sig till Sverige på vita vingar.
Flyktingsmugglare är rimligtvis alla som gör en tjänst mot betalning åt en person som tar sig till Sverige för att söka asyl, oavsett kvitton och reklamationsmöjligheter. Flygbolag, tåg- och taxiföretag, hotell, m.m..
Veterligen står det inget i Genevekonventionen om att flyktingar ska fly till Sverige på ett förutbestämt sätt, med färdhandlingar, biljetter, kvitton och pass i en plastficka. Det står i flyktingkonventionen att alla som kommer till ett land som godkänt konventionen har rätt att söka asyl där och det hör till bilden att flyktingar flyr med alla till buds stående medel, inklusive profiterande mellanhänder.
Göran Johanssons utspel är bara ett fult försök att flirta med Sverigedemokraternas väljare.
Kommentera inlägget här: