Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Mer kött på benen åt Schlaug om OS-bojkott.

Kategori: Synpunkter

Vidare Birger. Att diktaturen i Kina kommer att falla; det vet vi med hundra procents säkerhet. Det gör alla diktarurer förr eller senare av sig själva och det är inget att kämpa för. Vad den fria världen kan kämpa för är att diktaturen i Kina faller snart och helst omgående.
Det är snart 18 år sedan massakern på Himmelska fridens torg och plågoandarna i Peking sitter lugnt kvar, eftersom de vet att omvärlden älskar deras marknad. Pengar luktar ju inte som bekant.
Omvärldens tryck mot diktaturer är lika viktigt som det inre trycket.
Kina blockerar genom sitt veto i FN:s säkerhetsråd sanktioner mot det egna landet. Därför måste alla andra möjligheter utnyttjas, som att varsla om en bojkott av OS i Peking.
Det var inget fel att ge OS till Peking. Det var/är en hävstång och att slå vad om att Mao kommer att försvinna från Himmelska fridens torg är inget att skryta med. Det är väl ingen mening i att slå vad om att solen kommer att slockna en dag. Det är tiden det handlar om och under tiden lider människor fruktansvärt. Om du får rätt angående dödsstraffets avskaffande i USA visavis Kina, så är det ju också poänglöst och ovidkommande. Till sist en bojkott av OS i Peking utesluter på intet vi även en konsumentbojkott och vice versa.
Din argumentation präglas tyvärr av ett flertal logiska felslut och ogenomtänkta påståenden. Burma+Kina=Sant
Kommentera inlägget här: