Carl E. Lundborg

Allt material är än så länge fritt att använda såvida inte annat anges, men lämna gärna kommentarer här eller till mejl carlelundborg@gmail.com.

Varför OS i Peking?

Kategori: Synpunkter

Det ena mer krystade skälet efter det andra redovisas i tidningarna och media om varför vi ej ska bojkotta OS. Ingen talar dock klarspråk om de ekonomiska fördelarna med att vänslas med förtryckarna i Peking. Aldrig nämns de samarbetsavtal och kontrakt som väntar på att skrivas på.

På norska kallas OS de olympiska lekarna och på engelska heter det olympic games, där games står för nöje, lek och spel. Hur är det möjligt att koppla bort vetskapen om den kinesiska regimens brutalitet mot den egna befolkningen och mot andra folk och samtidigt skratta, applådera och njuta av spänning.

Förespråkarna mot en OS-bojkott hävdar att det nu är för sent att protestera med en OS-bojkott, men de säger inte varför. De kinesiska ledarna har haft flera år på sig att lätta på förtrycket men ingenting har veterligen hänt i det avseendet och nyligen valdes utan bekymmer en ny folkkongress av förtryckare.

DN uppmanar klädsamt och nyvaket sent om sider i dagens tidning att (".....det finns all anledning att öka trycket om Tibet"), men konstaterar samtidigt att Dalailama inte talar för en bojkott avspelen. (Min anmärkning är; därför att han kan ha skäl att överlåta en bojkottformulering åt andra.)
SvD slingrar sig och säger att ("...det kräver förstås att vi väljer att inte tiga om Kina") samtidigt som de säger att vi inte ska bojkotta OS som saken står nu.
När är det då rätt med en bojkott av OS om inte nu och varför är det så viktigt att OS äger rum i Peking 2008?

Se även mitt inlägg på bloggen den 30:e september 2007.
Kommentera inlägget här: